Meggyes-mákos álom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
ebből az adagból egy kisebb tepsi lett
- 200 gramm darált mák
- 150 gramm cukor
- 100 gramm vaj
- 100 gramm liszt
- fél csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál habtejszín
Elkészítése:
A tojás sárgájákat fehéredésig keverem a cukor felével, a fehérjéket pedig habbá verem a másik felével. A vajat puhára melegítem. A sütőport elkeverem a mákkal és a liszttel, majd összedolgozom a cukros sárgájával, majd a langyos vajjal és a habtejszínnel, legvégül kanalanként óvatosan a masszába forgatom a felvert tojáshabot.
A meggyet kimagoztam. A sütőpapírral bélelt tepsibe kanalaztam a tésztát, elkentem, hogy egyenletesen legyen mindenhol, majd jól megszórtam a meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 35 percet. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy megsült-e.
Ízlés szerint porcukorral vagy nélküle tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »