Meggyes-mákos álom recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
ebből az adagból egy kisebb tepsi lett
- 200 gramm darált mák
- 150 gramm cukor
- 100 gramm vaj
- 100 gramm liszt
- fél csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál habtejszín
Elkészítése:
A tojás sárgájákat fehéredésig keverem a cukor felével, a fehérjéket pedig habbá verem a másik felével. A vajat puhára melegítem. A sütőport elkeverem a mákkal és a liszttel, majd összedolgozom a cukros sárgájával, majd a langyos vajjal és a habtejszínnel, legvégül kanalanként óvatosan a masszába forgatom a felvert tojáshabot.
A meggyet kimagoztam. A sütőpapírral bélelt tepsibe kanalaztam a tésztát, elkentem, hogy egyenletesen legyen mindenhol, majd jól megszórtam a meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 35 percet. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy megsült-e.
Ízlés szerint porcukorral vagy nélküle tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »