Meggyes-mákos álom recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
ebből az adagból egy kisebb tepsi lett
- 200 gramm darált mák
- 150 gramm cukor
- 100 gramm vaj
- 100 gramm liszt
- fél csomag sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál habtejszín
Elkészítése:
A tojás sárgájákat fehéredésig keverem a cukor felével, a fehérjéket pedig habbá verem a másik felével. A vajat puhára melegítem. A sütőport elkeverem a mákkal és a liszttel, majd összedolgozom a cukros sárgájával, majd a langyos vajjal és a habtejszínnel, legvégül kanalanként óvatosan a masszába forgatom a felvert tojáshabot.
A meggyet kimagoztam. A sütőpapírral bélelt tepsibe kanalaztam a tésztát, elkentem, hogy egyenletesen legyen mindenhol, majd jól megszórtam a meggyel. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 35 percet. Tűpróbával kell ellenőrizni, hogy megsült-e.
Ízlés szerint porcukorral vagy nélküle tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

