Meggyes kuglóf recept
Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 17 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1,2 dl tej
- magozott meggy
- darált dió
Elkészítése:
A magozott meggyet a darált dióval elkeverjük.
A puha vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a lisztet és a benne elkevert sütőport. Végül beleforgatjuk a diós meggyet.
Kivajazott, lisztezett kuglóf formában sütjük 190 fokon. Sütés után porcukrozzuk.
Tipp:
A dió helyett használhatunk más olajos magvat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

