Meggyes kuglóf recept

Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 17 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1,2 dl tej
- magozott meggy
- darált dió
Elkészítése:
A magozott meggyet a darált dióval elkeverjük.
A puha vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a lisztet és a benne elkevert sütőport. Végül beleforgatjuk a diós meggyet.
Kivajazott, lisztezett kuglóf formában sütjük 190 fokon. Sütés után porcukrozzuk.
Tipp:
A dió helyett használhatunk más olajos magvat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »