Meggyes kuglóf recept

Hozzávalók:
- 12 dkg vaj
- 17 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1,2 dl tej
- magozott meggy
- darált dió
Elkészítése:
A magozott meggyet a darált dióval elkeverjük.
A puha vajat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a lisztet és a benne elkevert sütőport. Végül beleforgatjuk a diós meggyet.
Kivajazott, lisztezett kuglóf formában sütjük 190 fokon. Sütés után porcukrozzuk.
Tipp:
A dió helyett használhatunk más olajos magvat.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »