Meggyes kosárka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 38 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Krém:
- 1 üveg meggybefőtt
- 10 dkg kristálycukor
- 2 púpozott kávéskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 400 ml habtejszín
Elkészítése:
A lisztet és a kakaóport, porcukrot kimérjük, összekeverjük, majd a margarint is hozzátesszük, végül a tojás sárgájákat is hozzáadjuk és addig gyúrjuk, míg masszív tésztát nem kapunk. Ha nem állna össze a tészta akkor a tojásfehérjéket is hozzá lehet adni.
A tésztát 0,5 cm vastagúra kinyújtjuk és kb 4-5 cm átmérőjű, kör alakú kiszúróval kiszaggatjuk és kosárka formákba belenyomkodjuk úgy, hogy ne lógjon ki a formából a tészta. Előmelegített sütőben 180 fokon alsó és felső sütésen 15-20 percig sütjük. Ha megsült kiszedjük a formákból és a töltésével várunk, míg kihűl.
A meggybefőttet leszűrjük, a meggylevébe belerakjuk a kristálycukrot és a fahéjat, végül a vaníliás pudingot és felfőzzük, sűrű krémmé.
Ha a puding kihűlt, felverjük a habtejszínt, majd hozzáadjuk a kihűlt meggyes pudingot és tovább verjük. Az elkészült krémet habzsákba töltjük, megtöltjük vele a kosárkákat és meggyszemekkel díszítjük.