Meggyes-kakaós piskótarolád recept
Hozzávalók:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál simaliszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 késhegynyi sütőpor
A töltelékhez:
- 15 dkg magozott meggy (befőtt)
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál simaliszt
- 1,5 dl meggylé (befőtt)
- 0,5 dl konyak
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 dkg vaj
A tetejére:
- magas kakaótartalmú étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy tepsit kivajazunk és kiszórunk liszttel, vagy kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral fehéredésig, habosra keverjük, majd kanalanként eldolgozzuk benne a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.
A habbá vert tojásfehérje egyharmadát jól elkeverjük a masszával, majd a maradékot is óvatosan hozzáforgatjuk, de vigyázva, hogy ne törjük össze. Miután a masszát összedolgoztuk, belesimítjuk az előkészített tepsibe és betesszük sülni. Először 5 percig 190 fokon sütjük, majd még 10 percig 180 fokon.
Miután a piskóta megsült, egy kevés kristálycukorral meghintett nedves konyharuhával rögtön feltekerjük és így hagyjuk langyosra hűlni. A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk és egy kis mártásfőző edényben habosra keverjük a cukorral és a kanál liszttel.
Simára keverjük a meggylével és lassú tűzön folyamatosan kevergetve, sűrű krémmé főzzük, hozzáadjuk a konyakot és a végén beledobjuk a vajat és simára keverjük vele és egy kevés fahéjjal ízesítjük, majd levéve a tűzről hagyjuk langyosra hűlni.
Míg a krém meghűl, addig a meggyszemeket ellenőrizzük át, hogy ne maradjon bennük mag vagy magdarab. A piskótát kitekerjük és elosztjuk rajta a krémet és a meggyszemeket, majd óvatosan, lazán feltekerjük, úgy, hogy a krémet ne préseljük ki belőle.
A tetejére reszeljünk étcsokoládét. Tegyük egy kis időre a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek. A képeken látszik, hogy nálunk ez az utolsó mozzanat kimaradt, mert mindenki rögtön akarta kóstolni, így a hűtésre már nem jutott idő :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

