Meggyes-diós piskóta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 8 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 60 dkg magozott meggy
- 15 dkg durvára vágott dió
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba tesszük. A fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját is jól eldolgozzuk a maradék cukorral. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a lisztet, ráöntjük a sárgáját, és fakanállal óvatosan elkeverjük, hogy a hab nehogy összetörjön.
A tepsi alját kizsírozzuk, kilisztezzük, vagy sütőpapírt is használhatunk, és a piskótatésztát beleöntjük a tepsibe. A meggyet egyenként lisztbe forgatjuk, így szórjuk rá a piskóta tetejére ( így nem fog a tepsi aljára süllyedni), majd a végén a durvára vágott diót is rászórjuk. Előmelegített sütőben, kb 20 percig sütjük.
Ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.