Meggyes-diós piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 60 dkg magozott meggy
- 15 dkg durvára vágott dió
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba tesszük. A fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját is jól eldolgozzuk a maradék cukorral. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a lisztet, ráöntjük a sárgáját, és fakanállal óvatosan elkeverjük, hogy a hab nehogy összetörjön.
A tepsi alját kizsírozzuk, kilisztezzük, vagy sütőpapírt is használhatunk, és a piskótatésztát beleöntjük a tepsibe. A meggyet egyenként lisztbe forgatjuk, így szórjuk rá a piskóta tetejére ( így nem fog a tepsi aljára süllyedni), majd a végén a durvára vágott diót is rászórjuk. Előmelegített sütőben, kb 20 percig sütjük.
Ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

