Meggyes-diós piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 60 dkg magozott meggy
- 15 dkg durvára vágott dió
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba tesszük. A fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját is jól eldolgozzuk a maradék cukorral. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a lisztet, ráöntjük a sárgáját, és fakanállal óvatosan elkeverjük, hogy a hab nehogy összetörjön.
A tepsi alját kizsírozzuk, kilisztezzük, vagy sütőpapírt is használhatunk, és a piskótatésztát beleöntjük a tepsibe. A meggyet egyenként lisztbe forgatjuk, így szórjuk rá a piskóta tetejére ( így nem fog a tepsi aljára süllyedni), majd a végén a durvára vágott diót is rászórjuk. Előmelegített sütőben, kb 20 percig sütjük.
Ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

