Meggyes-diós piskóta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 60 dkg magozott meggy
- 15 dkg durvára vágott dió
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba tesszük. A fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját is jól eldolgozzuk a maradék cukorral. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a lisztet, ráöntjük a sárgáját, és fakanállal óvatosan elkeverjük, hogy a hab nehogy összetörjön.
A tepsi alját kizsírozzuk, kilisztezzük, vagy sütőpapírt is használhatunk, és a piskótatésztát beleöntjük a tepsibe. A meggyet egyenként lisztbe forgatjuk, így szórjuk rá a piskóta tetejére ( így nem fog a tepsi aljára süllyedni), majd a végén a durvára vágott diót is rászórjuk. Előmelegített sütőben, kb 20 percig sütjük.
Ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »