Mazsolás keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 1 kk fahéj
- 30 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 10 dkg mazsola vagy aszalt gyümölcs
- 1 narancs héja
- 1/2 dl rum vagy rum aroma
Elkészítése:
A mazsolát áztassuk be a melegített rumba vagy meleg rumaromás vízbe.
A vajat keverjük habosra a cukorral vaníliás cukorral, adjuk hozzá a sót és a fahéjat. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a reszelt narancs héját. A lisztet szitáljuk át a sütőporral, majd kis adagokban keverjük a vajas részhez, végül forgassuk bele a lecsöpögtetett mazsolát.
Sütőpapíros tepsire egy kanál segítségével formáljunk halmokat és 180 fokon süssük kb 20 percig. Még melegen porcukorba meghempergetjük! Légmentesen tárolva sokáig friss marad! Átlátszó díszzacskóba rakva karácsonyi ajándéknak is szép!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

