Mazsolás keksz recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 8 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 kk fahéj
- 30 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 10 dkg mazsola vagy aszalt gyümölcs
- 1 narancs héja
- 1/2 dl rum vagy rum aroma
Elkészítése:
A mazsolát áztassuk be a melegített rumba vagy meleg rumaromás vízbe.
A vajat keverjük habosra a cukorral vaníliás cukorral, adjuk hozzá a sót és a fahéjat. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a reszelt narancs héját. A lisztet szitáljuk át a sütőporral, majd kis adagokban keverjük a vajas részhez, végül forgassuk bele a lecsöpögtetett mazsolát.
Sütőpapíros tepsire egy kanál segítségével formáljunk halmokat és 180 fokon süssük kb 20 percig. Még melegen porcukorba meghempergetjük! Légmentesen tárolva sokáig friss marad! Átlátszó díszzacskóba rakva karácsonyi ajándéknak is szép!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.