Mazsolás fonott kalács recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál kristálycukor
- só
- vaníliaaroma
- mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt 0,5 dl langyos, picit cukrot tejben felfuttatjuk. Összedolgozzuk a liszttel, a cukorral, a maradék langyos tejjel, a vajjal, egy tojással és egy csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a mazsolát is, majd összegyúrjuk. A tészta akkor jó, ha sima.
A tetejét megszórjuk vékonyan liszttel, majd konyharuhával letakarva kelni hagyjuk. Ha megkelt lisztezett deszkán három, vagy hat egyenlőre részre osztjuk és egy tepsi hosszúra sodorjuk.
Összefonjuk őket, majd megkenjük a megmaradt, felvert tojással és 20 percet pihentetjük. Ha megkelt, újból bekenjük a tojással, majd előmelegített sütőben 180 fokon fél óráig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

