Mazsolás fonott kalács recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál kristálycukor
- só
- vaníliaaroma
- mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt 0,5 dl langyos, picit cukrot tejben felfuttatjuk. Összedolgozzuk a liszttel, a cukorral, a maradék langyos tejjel, a vajjal, egy tojással és egy csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a mazsolát is, majd összegyúrjuk. A tészta akkor jó, ha sima.
A tetejét megszórjuk vékonyan liszttel, majd konyharuhával letakarva kelni hagyjuk. Ha megkelt lisztezett deszkán három, vagy hat egyenlőre részre osztjuk és egy tepsi hosszúra sodorjuk.
Összefonjuk őket, majd megkenjük a megmaradt, felvert tojással és 20 percet pihentetjük. Ha megkelt, újból bekenjük a tojással, majd előmelegített sütőben 180 fokon fél óráig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 mennyei kókuszos süti, amit imádni fogsz!
A kókuszos sütemények mindig különleges helyet foglalnak el az édességek vi
Tovább olvasom »
Új kedvenceid lesznek: 8 torta, amit egyszer meg kell kóstolni
Ha úgy érezzük, hogy már minden klasszikus tortát kipróbáltunk, itt az idej
Tovább olvasom »
11 spárgás recept, amit kár lenne kihagyni tavasszal
A spárga igazi tavaszi kincs, amely nemcsak rendkívül egészséges, de sokold
Tovább olvasom »
10 mennyei citromos sütemény, ha valami frissítőre és különlegesre vágysz!
Ebben a válogatásban tíz mennyei citromos süteményt gyűjtöttünk össze, amel
Tovább olvasom »
Rakott finomságok: 10 kiadós ötlet ebédre vagy vacsorára
A rakott fogások ráadásul előre is elkészíthetők, jól melegíthetők, így ide
Tovább olvasom »
Villámgyors sütemények háztartási kekszből
A kekszes sütik mindig igazi jolly jokerek a konyhában: gyorsan elkészíthet
Tovább olvasom »