Mazsolás fonott kalács recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál kristálycukor
- só
- vaníliaaroma
- mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt 0,5 dl langyos, picit cukrot tejben felfuttatjuk. Összedolgozzuk a liszttel, a cukorral, a maradék langyos tejjel, a vajjal, egy tojással és egy csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a mazsolát is, majd összegyúrjuk. A tészta akkor jó, ha sima.
A tetejét megszórjuk vékonyan liszttel, majd konyharuhával letakarva kelni hagyjuk. Ha megkelt lisztezett deszkán három, vagy hat egyenlőre részre osztjuk és egy tepsi hosszúra sodorjuk.
Összefonjuk őket, majd megkenjük a megmaradt, felvert tojással és 20 percet pihentetjük. Ha megkelt, újból bekenjük a tojással, majd előmelegített sütőben 180 fokon fél óráig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.