Mazsolás fonott kalács recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg mazsola
- 3 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál kristálycukor
- só
- vaníliaaroma
- mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt 0,5 dl langyos, picit cukrot tejben felfuttatjuk. Összedolgozzuk a liszttel, a cukorral, a maradék langyos tejjel, a vajjal, egy tojással és egy csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a mazsolát is, majd összegyúrjuk. A tészta akkor jó, ha sima.
A tetejét megszórjuk vékonyan liszttel, majd konyharuhával letakarva kelni hagyjuk. Ha megkelt lisztezett deszkán három, vagy hat egyenlőre részre osztjuk és egy tepsi hosszúra sodorjuk.
Összefonjuk őket, majd megkenjük a megmaradt, felvert tojással és 20 percet pihentetjük. Ha megkelt, újból bekenjük a tojással, majd előmelegített sütőben 180 fokon fél óráig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2024.06.24 kedd
Kedden már kicsit könnyebben vesszük az akadályokat, főleg ha tudjuk, hogy
Tovább olvasom »
Málnás édességek, amiket nem lehet megunni – sütve és sütés nélkül
Üde, friss, ellenállhatatlan – a málna igazi nyári kedvenc! Akár csokival,
Tovább olvasom »
Hűsítő édességek forró napokra – ezek a sütik most tarolnak
Ha tombol a hőség, a sütőt messziről elkerüljük – de ez nem jelenti azt, ho
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.23 hétfő
Hétfőn jól jön egy kis lendület a heti kezdéshez, és ehhez a tányérunk is h
Tovább olvasom »
10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »