Mazsolás diós kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 5 dkg őrölt mazsola
- 5 dkg őrölt dió
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk sütőpor
- 1 ek tejföl
- 10 dkg ét tortabevonó
- vaníliás porcukor a bevonathoz
Elkészítése:
A mazsolát aprítógépben, vagy éles késsel daraboljuk. A tészta hozzávalóit (tortabevonó, és a porcukor kivételével) összedolgozzuk géppel, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a tésztából kifliket formázunk, kissé ellapítjuk, hogy inkább félhold alakú legyen. Zsírpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük. Ha kihűltek, az egyik felét csokiba, a másik felét vaníliás porcukorba mártjuk.
A mazsolát aprítógépben tudjuk darabolni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.