Mazsolás diós kifli recept

Hozzávalók:
- 5 dkg őrölt mazsola
- 5 dkg őrölt dió
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk sütőpor
- 1 ek tejföl
- 10 dkg ét tortabevonó
- vaníliás porcukor a bevonathoz
Elkészítése:
A mazsolát aprítógépben, vagy éles késsel daraboljuk. A tészta hozzávalóit (tortabevonó, és a porcukor kivételével) összedolgozzuk géppel, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a tésztából kifliket formázunk, kissé ellapítjuk, hogy inkább félhold alakú legyen. Zsírpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük. Ha kihűltek, az egyik felét csokiba, a másik felét vaníliás porcukorba mártjuk.
A mazsolát aprítógépben tudjuk darabolni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »