Mazsolás diós kifli recept

Hozzávalók:
- 5 dkg őrölt mazsola
- 5 dkg őrölt dió
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk sütőpor
- 1 ek tejföl
- 10 dkg ét tortabevonó
- vaníliás porcukor a bevonathoz
Elkészítése:
A mazsolát aprítógépben, vagy éles késsel daraboljuk. A tészta hozzávalóit (tortabevonó, és a porcukor kivételével) összedolgozzuk géppel, majd fóliába csomagolva hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap a tésztából kifliket formázunk, kissé ellapítjuk, hogy inkább félhold alakú legyen. Zsírpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt világos színűre sütjük. Ha kihűltek, az egyik felét csokiba, a másik felét vaníliás porcukorba mártjuk.
A mazsolát aprítógépben tudjuk darabolni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »