Mascarponés diókocka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 250g liszt
- 100g darált dió
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 50 g olvasztott margarin
- 180g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 2 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
- 50 ml tej
Krémhez:
- 250g Mascarpone
- 2 púpos ek átszitált porcukor
- 0,5 tasak Bourbon vaníliás cukor (5g)
- 200 ml habtejszín
Tetejére:
- 4 kocka étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.
A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk. A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük.
Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá.
Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
Egy éles késsel szépen felszeleteljük.
Tipp:
Egyszerű, könnyű, habos, de nem túl édes sütemény. Az elkészítési idő a pihentetést nem tartalmazza.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »