Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarponés diókocka recept

Mascarponés diókocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 250g liszt
    • 100g darált dió
    • 1 tasak sütőpor (12g)
    • 50 g olvasztott margarin
    • 180g cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
    • 50 ml tej

    Krémhez:

    • 250g Mascarpone
    • 2 púpos ek átszitált porcukor
    • 0,5 tasak Bourbon vaníliás cukor (5g)
    • 200 ml habtejszín

    Tetejére:

    • 4 kocka étcsokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.

    A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.

    Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk.

    180 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk. A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük.

    Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá.

    Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük.

    Egy éles késsel szépen felszeleteljük.

    Tipp:

    Egyszerű, könnyű, habos, de nem túl édes sütemény. Az elkészítési idő a pihentetést nem tartalmazza.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá