Mascarponés diókocka recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 250g liszt
- 100g darált dió
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 50 g olvasztott margarin
- 180g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 2 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kisebb doboz görög joghurt (250g)
- 50 ml tej
Krémhez:
- 250g Mascarpone
- 2 púpos ek átszitált porcukor
- 0,5 tasak Bourbon vaníliás cukor (5g)
- 200 ml habtejszín
Tetejére:
- 4 kocka étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.
A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel. Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk. Az előkészített tepsibe simítjuk.
180 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk. A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük.
Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá.
Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük.
Egy éles késsel szépen felszeleteljük.
Tipp:
Egyszerű, könnyű, habos, de nem túl édes sütemény. Az elkészítési idő a pihentetést nem tartalmazza.