Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márványos pite recept

Márványos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 24 dkg Rama margarin
    • 32 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 citrom leve és reszelt héja
    • 42 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 1 kisebb kalács forma
    • 1 őzgerinc forma

    Elkészítése:

    A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, és a sütőporral elkevert lisztet.

    A masszát elfelezzük, és az egyik részben a kakaóport elkeverjük fél dl tejjel. A tésztát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formákba tesszük. Kanalanként, 1 sárga, 1 kakaós massza. A másik soron a sárgára kerül egy barna massza. Ezt addig folytatjuk, míg a masszánk elfogy.

    A formákat a 2/3 részéig töltsük, mert a sütemény sülés közben növekszik. Egy fakanál nyelével nyolcasokat “írunk” a tésztába, így lesz márványos a süteményünk. 180 fokra melegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük sütés közben a tésztáink állagát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá