Márványos pite recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 24 dkg Rama margarin
- 32 dkg porcukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 42 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 kisebb kalács forma
- 1 őzgerinc forma
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyenként az egész tojásokat, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát elfelezzük, és az egyik részben a kakaóport elkeverjük fél dl tejjel. A tésztát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt formákba tesszük. Kanalanként, 1 sárga, 1 kakaós massza. A másik soron a sárgára kerül egy barna massza. Ezt addig folytatjuk, míg a masszánk elfogy.
A formákat a 2/3 részéig töltsük, mert a sütemény sülés közben növekszik. Egy fakanál nyelével nyolcasokat “írunk” a tésztába, így lesz márványos a süteményünk. 180 fokra melegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük sütés közben a tésztáink állagát.
Forrás: https://csokolade.network.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.