Márványos kuglóf recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- kicsi vanília aroma, vagy vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál kakaó (nem cukrozott!)
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola, vagy bármilyen gyümölcs
- kevés zsír és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A 4 tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadagolva kanalanként a langyos vizet, az étolajat, és az aromát. Utána hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a lisztet, majd a 4 tojás kemény habbá vert fehérjét, s a sütőport.
Ketté vesszük a tésztát, és felébe belekeverjük a kakaóport.
A formába egymásra öntjük a két masszát, kanállal belesimítunk, és belerakjuk a mazsolát, vagy gyümölcsöt.
180 fokon tűpróbáig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »