Márványos kuglóf recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- kicsi vanília aroma, vagy vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál kakaó (nem cukrozott!)
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola, vagy bármilyen gyümölcs
- kevés zsír és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A 4 tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadagolva kanalanként a langyos vizet, az étolajat, és az aromát. Utána hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a lisztet, majd a 4 tojás kemény habbá vert fehérjét, s a sütőport.
Ketté vesszük a tésztát, és felébe belekeverjük a kakaóport.
A formába egymásra öntjük a két masszát, kanállal belesimítunk, és belerakjuk a mazsolát, vagy gyümölcsöt.
180 fokon tűpróbáig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »