Márványos kuglóf recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg porcukor
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- kicsi vanília aroma, vagy vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál kakaó (nem cukrozott!)
- 1 dl étolaj
- 1 dl langyos víz
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola, vagy bármilyen gyümölcs
- kevés zsír és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A 4 tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadagolva kanalanként a langyos vizet, az étolajat, és az aromát. Utána hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a lisztet, majd a 4 tojás kemény habbá vert fehérjét, s a sütőport.
Ketté vesszük a tésztát, és felébe belekeverjük a kakaóport.
A formába egymásra öntjük a két masszát, kanállal belesimítunk, és belerakjuk a mazsolát, vagy gyümölcsöt.
180 fokon tűpróbáig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

