Márvány kuglóf recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 tasak élesztő (2 dkg)
- 1 tasak vaníliás cukor
- 12 dkg porcukor
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dkg margarin
- 2 ek kakaópor
- 3 dl tej (kb)
- 1 csipet só
Elkészítése:
Az élesztőt 1 evőkanál cukorral, 1,5 dl langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a vaníliás cukrot, a cukrot, a sót, a tojást, és a futtatott élesztőt. Annyi langyos tejjel bedagasszuk, hogy jó közepes keménységű tésztát kapjunk.
A legvégén bedagasztjuk az olvasztott margarint is. Kétfelé osztjuk a tésztát. Az egyikbe a 2 evőkanál kakaót bedolgozzuk, míg a másikat ujjnyi vastag lappá nyújtjuk. Egymásra fektetjük, és feltekerjük.
Vajazott, lisztezett kuglófformába helyezzük. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. Hideg sütőbe tesszük, és a sütőt bemelegítjük. Közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütjük. Még melegen kiborítjuk a formából, és gazdagon meghintjük porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »