Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marlenka recept

Marlenka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg vaj
    • 2 evőkanál méz
    • 20 dkg cukor
    • csipet só
    • 1 kávéskanál ecet
    • 1 evőkanál szódabikarbóna
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 2 tubus sűrített tej
    • 8 dkg darált dió vagy mogyoró
    • fél konyak aroma

    Elkészítése:

    A legidőigényesebb a sűrített tej karamellizálása. Kinyomjuk egy befőttes üvegbe vagy csavaros tetejű műanyag pohárba, ami bírja a hőt (én Aventes poharat használtam, az anyukák biztos ismerik). Rácsavarjuk a tetejét, hideg vízfürdőbe állítjuk, majd lassú tűzön 3 órán át főzzük, semmi gond nincs vele, nyugodtan lehet mellette mást csinálni. Amikor kész, aranybarna színe lesz, majd hideg helyen hagyjuk kihűlni, hogy besűrűsödjön.
    DSCF9646
    Tészta: a vajat, cukrot, sót, mézet egy tálban kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, aztán vízfürdő felett besűrítjük, míg kissé habos nem lesz, hozzáadjuk az ecetet és a szódabikarbónát, levesszük a vízfürdőről, majd hozzákeverjük a lisztet. Összegyúrjuk, 5-6 cipócskára osztjuk, majd egyenként folpackba tekerve pihentetjük egy órát. Egy óra elteltével kinyújtjuk palacsinta vékonyságúra, majd 180 fokon 3-4 perc alatt kisütjük egyenként a lapokat. Melegen leszélezzük, majd kihűtjük őket.

    Krém: kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, sűrített, karamellizált tejet, a diót (a dióból hagyunk keveset a süti tetejére) és a konyak aromát.
    Összetöltjük a lapokat, megkenjük a tetejét is és rászórjuk a diót.
    2-3 nap kell a puhuláshoz, én hűvös helyen (nem hűtőben, mert ott kiszárad(!) tároltam dobozban)
    Ha puha, kockákra szeleteljük.
    DSCF9648

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá