Mangós tornyok recept
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (40 dkg)
- 2 dl tejszín
- 2 szelet mangó
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A leveles tésztát vékonyra kell kinyújtani, majd közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszúrunk belőle 12 darabot.
Tepsibe zsírpapírt teszünk, és belerakjuk a korongokat. Ezután teszünk rá zsírpapírt, és egy másik tepsit, vagy lemezt, hogy hogy a korongok laposak maradjanak sütés közben. 10 perc alatt megsülnek 210 fokon.
Ha kihűltek, a tejszínt a cukorral felverjük. A korongokat megtöltjük, és a mangókat darabokra vágva ráhelyezzük. 3 emeletet kapunk.
Porcukorral megszórjuk, díszítjük kis kiszúróval készített mangódarabkával. Behűtjük, 1 óra múlva fogyaszthatjuk.
Tálalásig hűtőben tartsuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

