Mandulás-vaníliás kifli recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1-2 tk vanília kivonat
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 30 dkg margarin
- 20 dkg hántolt, őrölt mandula
Tetejére
- vaníliás porcukor
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, kicsit hagyjuk hűtőben pihenni.
Több darab ceruza vastagságú hengert formálunk, majd ezeket 4-5 cm hosszú darabokra vágjuk. A széleit kicsit elvékonyítjuk, kifliket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
Előmelegített sütőben, 160 fokon (légkeverés) sütjük. Még melegen megszórjuk vaníliás porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »