Mandulamag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg darált törökmogyoró/dió
- 15 dkg porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás puding
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 0,5 üvegcse zöld mandulaaroma
Forgatáshoz:
- 3 ek porcukor
Elkészítése:
A tésztához valókat egy tálba rakjuk és összegyúrjuk, majd margarinnal kikent mandula sütőformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt 200 fokon megsütjük őket. (Érdemes figyelni, mert hamar megéghet.)
Amíg kihűl a tészta, elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejben megfőzzük, majd néha meg-megkavargatva teljesen hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, a zöld mandulaaromával ízesítjük.
A sütiket a krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk.
Porcukorba megforgatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »


