Mandulamag recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg darált törökmogyoró/dió
- 15 dkg porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 tasak vaníliás puding
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 0,5 üvegcse zöld mandulaaroma
Forgatáshoz:
- 3 ek porcukor
Elkészítése:
A tésztához valókat egy tálba rakjuk és összegyúrjuk, majd margarinnal kikent mandula sütőformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt 200 fokon megsütjük őket. (Érdemes figyelni, mert hamar megéghet.)
Amíg kihűl a tészta, elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejben megfőzzük, majd néha meg-megkavargatva teljesen hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral és a pudinggal habosra keverjük, a zöld mandulaaromával ízesítjük.
A sütiket a krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk.
Porcukorba megforgatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.