Mandarinos pite recept

Hozzávalók:
- 16 dkg tönkölybúza liszt, vagy finomliszt
- 10 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg mogyoró durvára aprítva
- 7 dkg csokicsepp (süthető)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 citrom leve
- 0,5 narancs leve
- 20 dkg mandarin
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a citrom és a narancs levét, majd a tojássárgákat egyesével, és jól kikeverjük.
A liszthez adjuk a csokit, a sót és a durvára vágott mogyorót. Hozzáforgatjuk a vajas keverékhez.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
Egy 23 cm átmérőjű piteformát vajjal kikenünk és beleöntjük a tésztát. A tetejét mandaringerezdekkel kirakjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Tetejét porcukorral megszórjuk és néhány szem csokicseppel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »