Mandarinos pite recept

Hozzávalók:
- 16 dkg tönkölybúza liszt, vagy finomliszt
- 10 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg mogyoró durvára aprítva
- 7 dkg csokicsepp (süthető)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 citrom leve
- 0,5 narancs leve
- 20 dkg mandarin
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a citrom és a narancs levét, majd a tojássárgákat egyesével, és jól kikeverjük.
A liszthez adjuk a csokit, a sót és a durvára vágott mogyorót. Hozzáforgatjuk a vajas keverékhez.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
Egy 23 cm átmérőjű piteformát vajjal kikenünk és beleöntjük a tésztát. A tetejét mandaringerezdekkel kirakjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Tetejét porcukorral megszórjuk és néhány szem csokicseppel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »
Húsvéti vendégvárók egyszerűen: 6 ellenállhatatlan sajttekercs
A húsvéti hidegtál egyik sztárja kétségtelenül a sajttekercs: mutatós, ízle
Tovább olvasom »
Pikk-pakk piskótatekercs: 8 ünnepi desszert, amit bárki el tud készíteni
Ha valami látványos, mégis egyszerű édességet keresünk a húsvéti asztalra,
Tovább olvasom »
Unod a sima főtt sonkát? Ezt a 8 húsvéti fogást imádni fogod
A húsvéti sonka sokaknál alapeleme az ünnepi menünek, de nem kell, hogy min
Tovább olvasom »