Mandarinos pite recept

Hozzávalók:
- 16 dkg tönkölybúza liszt, vagy finomliszt
- 10 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg mogyoró durvára aprítva
- 7 dkg csokicsepp (süthető)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 citrom leve
- 0,5 narancs leve
- 20 dkg mandarin
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a citrom és a narancs levét, majd a tojássárgákat egyesével, és jól kikeverjük.
A liszthez adjuk a csokit, a sót és a durvára vágott mogyorót. Hozzáforgatjuk a vajas keverékhez.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
Egy 23 cm átmérőjű piteformát vajjal kikenünk és beleöntjük a tésztát. A tetejét mandaringerezdekkel kirakjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
Tipp:
Tetejét porcukorral megszórjuk és néhány szem csokicseppel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »