Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás zabaglione recept

Málnás zabaglione
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók 6 pohárhoz:

    • 40 dkg málna (v. szeder)
    • 15 dkg barna cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 ek édes fehérbor
    • 1 mk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A málnát (v. szedret) tegyük egy szűrűbe, majd folyóvíz alatt mossuk meg. Ezután alaposan csepegtessük le, majd keverjünk hozzá 5 dkg barna cukrot, egy mokkáskanál őrölt fahéjat, és egy csomag vaníliás cukrot.

    A poharak aljába kanalazzunk 1-1 evőkanállal a málnából. A maradék málnát tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk a levét teljesen lecsepegni.

    A tojássárgához adjuk hozzá a maradék cukrot, és vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután keverjük hozzá az édes fehérbort is.

    Ezután az edényt a tojásos keverékkel helyezzük vízgőz fölé, majd kézi habverővel keverjük 10-12 perc alatt, sűrű habbá.

    Végül a maradék, lecsepegtetett málnával keverjük óvatosan össze a tojáshabot, majd elosztva kanalazzuk a poharakban lévő málnára.

    Az elkészült pohárkrémet pedig rögtön tálalhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá