Mákos vaníliás kifli, mákvirág recept
Hozzávalók:
A linzertésztához:
- 1 vaníliarúd
- 330 g vaj
- 140 g porcukor
- pici só
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db narancs reszelt héja
- 400 g liszt
- 140 g darált mák
Továbbá:
- tortabevonó
- baracklekvár
Elkészítése: Habosra keverjük a vajat a porcukorral, 1 csipet sóval, a vaníliapéppel, a tojással és a reszelt narancshéjjal. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mákot és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és a hűtőszekrényben 1 éjszakán át pihentetjük.
A tésztát 3 mm vastagra kisodorjuk, formával kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15-18 percig sütjük.
Lekvárral összeragasztjuk, csokival díszítjük.
A kifli készítése:
A tésztából 25 cm hosszú rudakat sodrunk ,azokat pedig 1 cm szeletekre vágjuk. A két végük felé elkeskenyítve kisujjnyi vékony rudakat formálunk belőlük,kifliszerűen meghajlítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapokra rakjuk,fél órára hidegre tesszük. A sütőt 180 fokra melegítjük,15-18 percig sütjük. A csokoládét felolvasztjuk,megmártjuk benne a kihűlt csupasz kiflik két végét és rácsra téve hagyjuk megdermedni.