Mákos vaníliás kifli, mákvirág recept

Hozzávalók:
A linzertésztához:
- 1 vaníliarúd
- 330 g vaj
- 140 g porcukor
- pici só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db narancs reszelt héja
- 400 g liszt
- 140 g darált mák
Továbbá:
- tortabevonó
- baracklekvár
Elkészítése: Habosra keverjük a vajat a porcukorral, 1 csipet sóval, a vaníliapéppel, a tojással és a reszelt narancshéjjal. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mákot és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és a hűtőszekrényben 1 éjszakán át pihentetjük.
A tésztát 3 mm vastagra kisodorjuk, formával kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15-18 percig sütjük.
Lekvárral összeragasztjuk, csokival díszítjük.
A kifli készítése:
A tésztából 25 cm hosszú rudakat sodrunk ,azokat pedig 1 cm szeletekre vágjuk. A két végük felé elkeskenyítve kisujjnyi vékony rudakat formálunk belőlük,kifliszerűen meghajlítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapokra rakjuk,fél órára hidegre tesszük. A sütőt 180 fokra melegítjük,15-18 percig sütjük. A csokoládét felolvasztjuk,megmártjuk benne a kihűlt csupasz kiflik két végét és rácsra téve hagyjuk megdermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »