Mákos vaníliás kifli, mákvirág recept

Hozzávalók:
A linzertésztához:
- 1 vaníliarúd
- 330 g vaj
- 140 g porcukor
- pici só
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 db narancs reszelt héja
- 400 g liszt
- 140 g darált mák
Továbbá:
- tortabevonó
- baracklekvár
Elkészítése: Habosra keverjük a vajat a porcukorral, 1 csipet sóval, a vaníliapéppel, a tojással és a reszelt narancshéjjal. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mákot és összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és a hűtőszekrényben 1 éjszakán át pihentetjük.
A tésztát 3 mm vastagra kisodorjuk, formával kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15-18 percig sütjük.
Lekvárral összeragasztjuk, csokival díszítjük.
A kifli készítése:
A tésztából 25 cm hosszú rudakat sodrunk ,azokat pedig 1 cm szeletekre vágjuk. A két végük felé elkeskenyítve kisujjnyi vékony rudakat formálunk belőlük,kifliszerűen meghajlítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapokra rakjuk,fél órára hidegre tesszük. A sütőt 180 fokra melegítjük,15-18 percig sütjük. A csokoládét felolvasztjuk,megmártjuk benne a kihűlt csupasz kiflik két végét és rácsra téve hagyjuk megdermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »