Mákos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g darált mák
- 250 g sima liszt
- 1 csomag sütőpor
- 100 ml olaj
- 250 ml tej
- baracklekvár
- 100 g porcukor (máz)
- 3 ek citromlé (máz)
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, az olajat, a mákot, végül a sütőporral összekevert lisztet, és alaposan összekeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (30 x 20) öntjük, 30-35 perc alatt 200 fokon készre sütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk, a lekvárral megkenjük, és összeragasztjuk.
A porcukrot a citromlével mixer segítségével simára keverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »