Mákos sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g darált mák
- 250 g sima liszt
- 1 csomag sütőpor
- 100 ml olaj
- 250 ml tej
- baracklekvár
- 100 g porcukor (máz)
- 3 ek citromlé (máz)
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet, az olajat, a mákot, végül a sütőporral összekevert lisztet, és alaposan összekeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe (30 x 20) öntjük, 30-35 perc alatt 200 fokon készre sütjük. A kihűlt tésztát kettévágjuk, a lekvárral megkenjük, és összeragasztjuk.
A porcukrot a citromlével mixer segítségével simára keverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »