Mákos keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 25 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg mák
- 5 dkg porcukor
- fél nagyobb poharas tejföl
- csipet só
- 5 dkg vaj
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Nagyon gyors és egyszerű az elkészítése. Minden hozzávalót egy műanyagtálba öntök és kézzel összegyúrom, ha kell még közben lisztezem,a lényeg,hogy ne ragadjon, vagy ha túl lisztezted, akkor még tejöllel lehet pótolni.
Kinyújtom és kiszaggatom, mint a pogácsát. Az olajat megmelegítem, de ne túl forróra, hogy ne égjen hirtelen oda. Közben forgatni kell, mint a fánkot, hogy egyenletesen süljön.
Kiszedem szalvétára, lecsepegtettem, de nagyon jó a tészta, mert nem szívja magába az olajat. Ha kész megporcukrozom. Hűlés után nagyon finom puha. Ajánlom tea vagy kávé mellé. Ha Karácsony/Advent, akkor készíthetünk ilyen koszorút is belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

