Mákos keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 25 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg mák
- 5 dkg porcukor
- fél nagyobb poharas tejföl
- csipet só
- 5 dkg vaj
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Nagyon gyors és egyszerű az elkészítése. Minden hozzávalót egy műanyagtálba öntök és kézzel összegyúrom, ha kell még közben lisztezem,a lényeg,hogy ne ragadjon, vagy ha túl lisztezted, akkor még tejöllel lehet pótolni.
Kinyújtom és kiszaggatom, mint a pogácsát. Az olajat megmelegítem, de ne túl forróra, hogy ne égjen hirtelen oda. Közben forgatni kell, mint a fánkot, hogy egyenletesen süljön.
Kiszedem szalvétára, lecsepegtettem, de nagyon jó a tészta, mert nem szívja magába az olajat. Ha kész megporcukrozom. Hűlés után nagyon finom puha. Ajánlom tea vagy kávé mellé. Ha Karácsony/Advent, akkor készíthetünk ilyen koszorút is belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

