Mákos keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 25 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg mák
- 5 dkg porcukor
- fél nagyobb poharas tejföl
- csipet só
- 5 dkg vaj
- étolaj a sütéshez
Elkészítése:
Nagyon gyors és egyszerű az elkészítése. Minden hozzávalót egy műanyagtálba öntök és kézzel összegyúrom, ha kell még közben lisztezem,a lényeg,hogy ne ragadjon, vagy ha túl lisztezted, akkor még tejöllel lehet pótolni.
Kinyújtom és kiszaggatom, mint a pogácsát. Az olajat megmelegítem, de ne túl forróra, hogy ne égjen hirtelen oda. Közben forgatni kell, mint a fánkot, hogy egyenletesen süljön.
Kiszedem szalvétára, lecsepegtettem, de nagyon jó a tészta, mert nem szívja magába az olajat. Ha kész megporcukrozom. Hűlés után nagyon finom puha. Ajánlom tea vagy kávé mellé. Ha Karácsony/Advent, akkor készíthetünk ilyen koszorút is belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »