Mákos guba torta recept
Hozzávalók:
- 10 db szikkadt kifli
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg darált mák
- 15 dkg porcukor
- 1 liter tej
- reszelt citromhéj
- lekvár
Elkészítése:
A kiflit karikázzuk fel. ( én a karikákat még elfeleztem )
A tejet tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. A tejhez tegyük a reszelt citromhéjat. A mákot keverjük össze a porcukorral.
Ha a tej felmelegedett keverjük simára a tojások sárgájával, és öntsük rá a kiflikre, egy fakanállal keverjük jól össze.
Fokozatosan kevergetve adjuk hozzá a cukros mákot. A 26 cm-es tortaformánkat vajazzuk ki, és szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával.
Öntsük bele a mákos kifliket, egy kicsit nyomkodjuk meg. Én ekkor a tetejét vékonyan megkentem lekvárral.
Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percet.
Az 5 tojásfehérjét verjük kemény habbá, és a 15 perc sütési idő lejárta után kenjük el a tetején, majd pár percre tegyük vissza a sütőbe pirulni.
Tipp:
Tálalhatjuk vaníliasodóval.