Omlós mákos recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír vagy (vaj)
- 14 dkg cukor
- 1 kis doboz tejföl
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 50 dkg mák
- fél citrom leve
- ízlés szerinti cukor
- De alma is lehet a töltelék az is nagyon finom vele.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 3 tojássárgájával. Két egyenlő részre osztjuk, majd az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Belefektetjük a tepsibe, majd erre rátesszük a tölteléket. (Én a mákot felszoktam főzni kevés tejben ízlés szerinti cukorral és citrom levével, és csak utána teszem rá miután kihűlt, de előtte a habbá vert fehérjéket hozzákeverem.)
Almát is lehet rátenni, kinyomkodva, kevés zsemlemorzsát téve alá, esetleg fahéjjal és cukorral vegyítve.
A másik lapot is tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd rátesszük a töltelékre. Megszurkáljuk a tetejét villával és megkenjük a maradék tojással. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »