Omlós mákos recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír vagy (vaj)
- 14 dkg cukor
- 1 kis doboz tejföl
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 50 dkg mák
- fél citrom leve
- ízlés szerinti cukor
- De alma is lehet a töltelék az is nagyon finom vele.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 3 tojássárgájával. Két egyenlő részre osztjuk, majd az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Belefektetjük a tepsibe, majd erre rátesszük a tölteléket. (Én a mákot felszoktam főzni kevés tejben ízlés szerinti cukorral és citrom levével, és csak utána teszem rá miután kihűlt, de előtte a habbá vert fehérjéket hozzákeverem.)
Almát is lehet rátenni, kinyomkodva, kevés zsemlemorzsát téve alá, esetleg fahéjjal és cukorral vegyítve.
A másik lapot is tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd rátesszük a töltelékre. Megszurkáljuk a tetejét villával és megkenjük a maradék tojással. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »