Omlós mákos recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír vagy (vaj)
- 14 dkg cukor
- 1 kis doboz tejföl
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs sütőpor
Töltelék:
- 50 dkg mák
- fél citrom leve
- ízlés szerinti cukor
- De alma is lehet a töltelék az is nagyon finom vele.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk 3 tojássárgájával. Két egyenlő részre osztjuk, majd az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Belefektetjük a tepsibe, majd erre rátesszük a tölteléket. (Én a mákot felszoktam főzni kevés tejben ízlés szerinti cukorral és citrom levével, és csak utána teszem rá miután kihűlt, de előtte a habbá vert fehérjéket hozzákeverem.)
Almát is lehet rátenni, kinyomkodva, kevés zsemlemorzsát téve alá, esetleg fahéjjal és cukorral vegyítve.
A másik lapot is tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd rátesszük a töltelékre. Megszurkáljuk a tetejét villával és megkenjük a maradék tojással. 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »