Narancsos-diós keksz recept

Hozzávalók:
- 17 dkg darált dió (eredetileg őrölt mandula volt a receptben)
- 20 dkg kristálycukor (legközelebb elég lesz szerintem kevesebb is)
- 22 dkg liszt
- 4 narancs reszelt héja
- 1 ek citromlé
- 10 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vajat a cukorral, narancshéjjal, citrommal és tojással összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a diót (mandulát). Összegyúrjuk, hengert formázunk belőle és folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk min. 1 órára.
Hűtés után kb 5 mm-es szeletekre vágjuk és (nekem nem lettek olyan szépek, kézzel kicsit utána kellett igazítani, hogy kör alakúak legyenek).
170 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük, úgy, hogy világos maradjon az alja (légkeverésesben kb 12 perc, nálam kb 16 perc volt).
www.konyhalal.blogspot.com
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »