Mézes, mákos guba recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 db kifli
- 1 citrom reszelt héja
- 8 dl tej
- 6 dkg vaj
- 5 dkg vaníliás cukor
- 10 dkg akácméz
- 5 dkg porcukor
- 20 dkg darált mák
Elkészítése:
A kiflit előző nap felkarikázzuk, hagyjuk szikkadni. A tejet felforraljuk a vajjal, porcukorral és a vaníliás cukorral. Ráöntjük a kiflikre, rászórjuk a mákot és a reszelt citromhéjat.
Óvatosan összeforgatjuk és rácsorgatjuk a mézet. 200 fokos sütőben 5-10 perc alatt összesütjük. Aki nagyon édesen szereti tálalásnál szórhat rá porcukrot.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »