Mákos napocska recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin / felét olvasztani a kenéshez/
- 15 dkg cukor
- 1 kocka élesztő
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl tej
Töltelék:
- 25 dkg mák
- 20 dkg cukor főzve mazsolával keverve
Elkészítése:
Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a margarin felével elmorzsoljuk, élesztővel, tojással keverjük, gyúrjuk, pihentetjük. Pihenés után felezzük, majd egyik felét négy részre vágjuk, tepsi mérethez arányosan 4 kerek formát nyújtunk. Közte bekenjük az olvasztott margarinnal.
Szélétől 2-3 centire bevágjuk nyolcszor tortaszelet formára. Fele tölteléket a szeletekre halmozzuk, azokat kihajtjuk a szélére. A maradék tésztából levágunk egy kis részt ami a közepe lesz. Megtöltve hengert formálunk és azt behajtjuk kőrbe, majd a közepet rakjuk be. Megkenjük tojással, 180C fokon lassan sütjük.
Sztori: Egy jó barát feltette a netre saját készítésű sütijét. Nagyon megtetszett, úgy gondoltam meg tudom csinálni, megpróbáltam, ez lett belőle. Úgy írtam le ahogy én csináltam, lefotóztam, megettük, finom volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


