Mákos napocska recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin / felét olvasztani a kenéshez/
- 15 dkg cukor
- 1 kocka élesztő
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
Töltelék:
- 25 dkg mák
- 20 dkg cukor főzve mazsolával keverve
Elkészítése:
Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a margarin felével elmorzsoljuk, élesztővel, tojással keverjük, gyúrjuk, pihentetjük. Pihenés után felezzük, majd egyik felét négy részre vágjuk, tepsi mérethez arányosan 4 kerek formát nyújtunk. Közte bekenjük az olvasztott margarinnal.
Szélétől 2-3 centire bevágjuk nyolcszor tortaszelet formára. Fele tölteléket a szeletekre halmozzuk, azokat kihajtjuk a szélére. A maradék tésztából levágunk egy kis részt ami a közepe lesz. Megtöltve hengert formálunk és azt behajtjuk kőrbe, majd a közepet rakjuk be. Megkenjük tojással, 180C fokon lassan sütjük.
Sztori: Egy jó barát feltette a netre saját készítésű sütijét. Nagyon megtetszett, úgy gondoltam meg tudom csinálni, megpróbáltam, ez lett belőle. Úgy írtam le ahogy én csináltam, lefotóztam, megettük, finom volt.