Mákos kevert sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 23 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 1 db citrom reszelt héja
- 3 dl tej
- 15 dkg darált mák
- 30 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a margarint is. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejet, a mákot és a sütőporral elvert lisztet is. Ezeket alaposan összekeverjük.
Kivajazott, lisztezett 20×30 cm-es tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük.
20 percig a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert akkor nem jön fel szép magasra.
Tűpróbáig sütjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


