Mákos bobajka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 db kifli
- 3 dl langyos víz
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg kristálycukor
Elkészítése:
Felszeletelem karikákra a kiflit és egy szűrő edénybe teszem. Ha ezzel megvagyok, akkor a langyos meleg vizet, de lehet forró is rácsorgatom, de nem lágyítom el és hagyom kicsit lecsöpögni. Rétegesen beleteszem egy edénybe kiflit, rá a mák, majd a cukor. Meghintem vaníliás cukorral, és ezt addig ismétlem míg van az alapanyagokból. Azonnal is fogyasztható, de lehet hűtve is. Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

