Mákos bobajka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 db kifli
- 3 dl langyos víz
- 3 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg darált mák
- 15 dkg kristálycukor
Elkészítése:
Felszeletelem karikákra a kiflit és egy szűrő edénybe teszem. Ha ezzel megvagyok, akkor a langyos meleg vizet, de lehet forró is rácsorgatom, de nem lágyítom el és hagyom kicsit lecsöpögni. Rétegesen beleteszem egy edénybe kiflit, rá a mák, majd a cukor. Meghintem vaníliás cukorral, és ezt addig ismétlem míg van az alapanyagokból. Azonnal is fogyasztható, de lehet hűtve is. Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »