Mákos almás linzer recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltetlék:
- 20 dkg mák
- 15 dkg cukor
- 2 közepes reszelt alma
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom és két lapot nyújtok belőle.
Az első lapot kinyújtom és a tepsi aljára teszem.
A 20 dkg mákot, a 15dkg cukorral, és a 2 db közepes reszelt almával összekeverem, és a lapra teszem.
A tetejére a másik lapot kinyújtom és ráteszem.
A tetejét 1 tojással megkenem, majd 180 fokos sütőben sütöm.
Amint kihűl lehet szeletelni!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »