Mákos almás linzer recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Töltetlék:
- 20 dkg mák
- 15 dkg cukor
- 2 közepes reszelt alma
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrom és két lapot nyújtok belőle.
Az első lapot kinyújtom és a tepsi aljára teszem.
A 20 dkg mákot, a 15dkg cukorral, és a 2 db közepes reszelt almával összekeverem, és a lapra teszem.
A tetejére a másik lapot kinyújtom és ráteszem.
A tetejét 1 tojással megkenem, majd 180 fokos sütőben sütöm.
Amint kihűl lehet szeletelni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »