Máklepény recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1/4 liter tej
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- egy citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a tej felével jól elkeverjük,hozzáadjuk a mákot és a sütőporral elkevert lisztet. Felhígítjuk a maradék tejjel. Jól kikeverjük, majd zsírozott és lisztezett tepsibe önjük. Lassan sütjük. Ha kihűlt,tetszés szerint szeleteljük,vaníliás cukorral meghinthetjük. Tetejét cukormázzal vonhatjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »