Máklepény recept
Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 1/4 liter tej
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- egy citrom reszelt héja
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a tej felével jól elkeverjük,hozzáadjuk a mákot és a sütőporral elkevert lisztet. Felhígítjuk a maradék tejjel. Jól kikeverjük, majd zsírozott és lisztezett tepsibe önjük. Lassan sütjük. Ha kihűlt,tetszés szerint szeleteljük,vaníliás cukorral meghinthetjük. Tetejét cukormázzal vonhatjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

