Gazdag diós pite recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg puha vaj
- 1 tasak sütőpor
Díszítés:
- 20 dkg étcsokoládé
- 25 dkg apróra vágott dió
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazunk egy tepsit (24×35 cm).
Elkészítjük a tésztát: szétválasztjuk a tojásokat, a vajat addig kavarjuk 15 dkg cukorral, amíg elolvad. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, aztán a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egyenletesen elsimítjuk a tepsiben.
A csokoládé felét apróra vágjuk. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk,belekavarjuk a csokidarabokat és a diót. A tojáshabot egyenletesen rásimítjuk a tésztalapra és azonnal betesszük a sütő középső rácsára. Kb. 30 percig sütjük (végezzünk tűpróbát!).
Forró vízfürdőben megolvasztjuk a maradék csokoládét és rácsmintával díszítjük a kihűlt sütemény tetejét. Kockákra vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »