Gazdag diós pite recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg puha vaj
- 1 tasak sütőpor
Díszítés:
- 20 dkg étcsokoládé
- 25 dkg apróra vágott dió
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kivajazunk egy tepsit (24×35 cm).
Elkészítjük a tésztát: szétválasztjuk a tojásokat, a vajat addig kavarjuk 15 dkg cukorral, amíg elolvad. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, aztán a sütőporral elkevert lisztet. A masszát egyenletesen elsimítjuk a tepsiben.
A csokoládé felét apróra vágjuk. A tojásfehérjéből a maradék cukorral kemény habot verünk,belekavarjuk a csokidarabokat és a diót. A tojáshabot egyenletesen rásimítjuk a tésztalapra és azonnal betesszük a sütő középső rácsára. Kb. 30 percig sütjük (végezzünk tűpróbát!).
Forró vízfürdőben megolvasztjuk a maradék csokoládét és rácsmintával díszítjük a kihűlt sütemény tetejét. Kockákra vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

