Diós tallér recept
Hozzávalók:
- 28dkg liszt
- 14dkg vaj
- 8dkg porcukor
- 3tojássárgája
Tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 2 0dkg porcukor
- 14 dkg őrölt dió
Elkészítése:
A lisztet,cukrot,puha vajat,tojássárgákat sima tésztává dolgozzuk,fél órára hűtő szekrénybe tesszük.Utána a tésztát vékonyra nyújtjuk és annyi karikát szaggatunk ki amennyit csak tudunk.Belerakjuk sütőpapírral kibélelt tepsibe.A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük,majd belekeverjük az őrölt diót.A diós habot rakjuk habzsákba és nyomjunk a tésztakarikák tetejére apró halmokat. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

