Diós rózsacsokor recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 8 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 ek napraforgó olaj
- 1 tk só
- 2,5 dl tej
Töltelékhez:
- 15 dkg dió (darált)
- 4 ek cukor
- 4 ek lekvár/ dzsem
Elkészítése:
A tejbe beletesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a tojások sárgáját, a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk. 8 db 40 cm hosszú és 10 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat lekvárral megkenjük, cukrozott dióval meghintjük, félbehajtjuk és feltekerjük
Margarinnal megkent tortaformába tesszük a virágokat, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
A diós rózsacsokor kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »


