Diós rózsacsokor recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 8 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 tk só
- 2,5 dl tej
Töltelékhez:
- 15 dkg dió (darált)
- 4 ek cukor
- 4 ek lekvár/ dzsem
Elkészítése:
A tejbe beletesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a tojások sárgáját, a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk. 8 db 40 cm hosszú és 10 cm széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat lekvárral megkenjük, cukrozott dióval meghintjük, félbehajtjuk és feltekerjük
Margarinnal megkent tortaformába tesszük a virágokat, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
A diós rózsacsokor kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 49 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »