Diós papucs recept

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- darált dió
- cukor
- mazsola
- porcukor
- vaníliás cukor
- tej
- fahéj
Elkészítése:
A leveles tésztát kb 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő. A darált diót, kristálycukrot és vaníliás cukrot, tejet, fahéjat és mazsolát jól keverjük össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne folyós tölteléket kapjunk! A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuk kb 8×8 cm-es négyzetekre, a tésztaszéleket pedig kenjük meg tojással (linzer tészta esetében a kenést kihagyhatjuk). A diós tölteléket tegyük a négyzetek közepére, a széleket hajtsuk fel, a tészta tetejét kenjük meg tojással, és erre tegyünk egy-egy fél diót.
Középső sínen, kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »