Diós papucs recept

Hozzávalók:
- 1 cs leveles tészta
- darált dió
- cukor
- mazsola
- porcukor
- vaníliás cukor
- tej
- fahéj
Elkészítése:
A leveles tésztát kb 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, és a sütőt melegítsük elő. A darált diót, kristálycukrot és vaníliás cukrot, tejet, fahéjat és mazsolát jól keverjük össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne folyós tölteléket kapjunk! A sütőpapírral együtt kitekert tésztát vágjuk kb 8×8 cm-es négyzetekre, a tésztaszéleket pedig kenjük meg tojással (linzer tészta esetében a kenést kihagyhatjuk). A diós tölteléket tegyük a négyzetek közepére, a széleket hajtsuk fel, a tészta tetejét kenjük meg tojással, és erre tegyünk egy-egy fél diót.
Középső sínen, kb. 15-20 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
Tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »