Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-mákos recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • fél csomag sütőpor,
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 1 evőkanál tejföl.

    Töltelék:

    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg dió
    • 10 dkg mák
    • 2 dl tej
    • fél csomag sütőpor
    • 10 dkg rétesliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • mandulaaroma, citrom, baracklekvár.

    Máz:

    • 2 evőkanál kakaó
    • 6 evőkanál porcukor
    • 5 evőkanál víz,
    • 10 dkg margarin
    • 1 evőkanál étolaj.

    Elkészítése:
    Először ledaráljuk a mákot és a diót. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.
    Elkészítjük a tésztát. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, beletesszük a porcukrot, a sütőport, a tejfölt és a tojások sárgáját. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk. Két részre vágjuk, az elsőt kinyújtjuk és a lisztezett, zsírozott tepsi aljára tesszük. Megkenjük bőven baracklekvárral.
    Majd a tölteléket készítjük el. A margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport és a tejet. Kétfelé vesszük a krémet, az egyikhez a mákot és a citromhéjat, a másikhoz a diót és a mandulaaromát keverjük. Közben felverjük a tojások fehérjét, és a két masszába óvatosan beledolgozzuk.
    A lekváros lap egyik felére a mákos, a másik felére diós réteget kenünk. Kinyújtjuk a másik lapot, és a tetejére helyezzük. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Ha kész, 10 perc után körbevágjuk, és táblára borítjuk.
    A kihűlt tésztát csokoládémázzal bevonjuk.

    Csokimáz:
    Az átszitált porcukrot, a kakaót és a vizet 2 percig főzzük, majd hozzákeverjük a margarint és végül az olajat. Azonnal rákenjük a tészta tetejére, mert gyorsan megkeményedik a máz.

    Amikor megszáradt a máz fogyasztható a sütemény.

    Tanácsok:
    Vizes késsel vágjuk 5×2 cm-es vékony szeletekre.
    Készíthetjük a süteményt csak dióval vagy csak mákkal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá