Diós kosárka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40dkg liszt
- 20dkg vaj
- 10dkg cukor
- 3tojás sárgája
- 3 kanál tej vagy tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Diós töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 20dkg porcukor
- 1/4 citrom leve
- 20dkg darált dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk esetleg ha száraz még teszünk hozzá tejet. Kibéleljük a kosárka formákat, esetleg muffin formákat.
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom levét és a diót.
A formákba a tésztára meggyet vagy lekvárt teszünk és megtöltjük a diós töltelékkel. Halvány színűre sütjük. Sokáig elálló süti!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

