Diós kosárka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40dkg liszt
- 20dkg vaj
- 10dkg cukor
- 3tojás sárgája
- 3 kanál tej vagy tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Diós töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20dkg porcukor
- 1/4 citrom leve
- 20dkg darált dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk esetleg ha száraz még teszünk hozzá tejet. Kibéleljük a kosárka formákat, esetleg muffin formákat.
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom levét és a diót.
A formákba a tésztára meggyet vagy lekvárt teszünk és megtöltjük a diós töltelékkel. Halvány színűre sütjük. Sokáig elálló süti!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »