Diós kosárka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40dkg liszt
- 20dkg vaj
- 10dkg cukor
- 3tojás sárgája
- 3 kanál tej vagy tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Diós töltelék:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20dkg porcukor
- 1/4 citrom leve
- 20dkg darált dió
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk esetleg ha száraz még teszünk hozzá tejet. Kibéleljük a kosárka formákat, esetleg muffin formákat.
A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citrom levét és a diót.
A formákba a tésztára meggyet vagy lekvárt teszünk és megtöltjük a diós töltelékkel. Halvány színűre sütjük. Sokáig elálló süti!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »