Diós kifli recept

Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 marék dió, apróra vágva
- 1 marék cukor
- egy pici vaj
- (Nutella a Nutelláshoz)
- (pizzakrém, olívabogyó, sajt a pizzáshoz)
Elkészítése:
A leveles tésztát feldaraboltam 21 egyforma háromszögre. Egyik részét megkentem vajjal, megszórtam cukorral és dióval, majd feltekertem. A tetejére is cukrot szórtam. A másik harmadot megkentem Nutellával, és feltekertem, cukorszóratot kapott ez is. A maradékot pedig pizzakrémmel “alapoztam meg”, arra tettem pár szem félbevágott olívát, és úgy tekertem fel. Ennek tetejére sajt került. Előmelegített sütőben 15 percig sütöttem. Azért ajánlom mindenkinek ezt az ételt, mert többféle falatot elkészíthetünk egyszuszra, a vendégek biztos, hogy értékelni fogják a sokféle falatot! Jó étvágyat hozzá!
Ezen receptem korábban megjelent a www.alabella.blog.hu weboldalamon is.
Sztori: Igazából, nem csak diós készült, de erről csináltam képet, így ezt emelném ki…egész nap azon rágódtam, szénhidrát nap alkalmából mit készítsek holnapra. Diósat akartam enni, édeset, és pizzásat-a csokis-diós-olívás pizza nem játszott, így készítettem 3 különböző ízben kiflit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »