Diós habos recept

Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból szokásos módon piskótát készítünk annyi különbséggel, hogy mielőtt a tojás sárgájához forgatnánk a kemény habot előtte hozzáadjuk a darált diót és a mézet, majd végül a habot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg a piskóta kisül addig elkészítjük a habot. Gőz felett a tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük. A habot a kisült piskótára simítjuk, majd meghintjük a dió és a vaníliás cukor keverékével. Egy órán át hűtőben tároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »