Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós habos recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek liszt
    • 5 ek cukor
    • 1 marék darált dió
    • 2 ek méz

    Hab:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor
    • tetejére egy marék darált dió, egy zacskó vaníliás cukor

    Elkészítése:
    A piskóta hozzávalóiból szokásos módon piskótát készítünk annyi különbséggel, hogy mielőtt a tojás sárgájához forgatnánk a kemény habot előtte hozzáadjuk a darált diót és a mézet, majd végül a habot. 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amíg a piskóta kisül addig elkészítjük a habot. Gőz felett a tojásfehérjéket a cukorral keményre felverjük. A habot a kisült piskótára simítjuk, majd meghintjük a dió és a vaníliás cukor keverékével. Egy órán át hűtőben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá