Diós guba recept
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 8 kifli
- 8 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 15-20 dkg darált dió
- 6 dkg cukor
- kevés fahéj (annak aki szereti)
Elkészítése:
A kifliket felszeleteljük kb 1 cm-es karikákra. A darált diót egy tálban összekeverjük 6 dkg cukorral és egy kis fahéjjal. A tojások sárgáját beleütjük egy lábasba, 8 dkg cukorral és a 2 cs vaníliás cukorral habosra verjük, majd felengedjük a tejjel és felforrósítjuk állandó keverés mellett, de nem kell felforralni!
Közben a kivajazott tepsibe lerakunk egy sor kiflit, kanállal meglocsoljuk a tejjel és megszórjuk a dió egy részével, ezt kicsit összekeverjük, majd újból kifli, locsolás, darált dió, addig míg el nem fogy. A végén a maradék tejet szépen szétlocsolgatjuk rajta, majd a vajat rádaraboljuk.
Kb 40 percig sütjük, kinek milyen a sütője. Közben felverjük a tojások fehérjét és rásimítjuk a tetejére, megszórjuk cukorral és még visszatesszük egy kicsit sülni. Aki szereti, főzhet rá vanília pudingot, nagyon finom.