Diós guba recept

Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 8 kifli
- 8 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 15-20 dkg darált dió
- 6 dkg cukor
- kevés fahéj (annak aki szereti)
Elkészítése:
A kifliket felszeleteljük kb 1 cm-es karikákra. A darált diót egy tálban összekeverjük 6 dkg cukorral és egy kis fahéjjal. A tojások sárgáját beleütjük egy lábasba, 8 dkg cukorral és a 2 cs vaníliás cukorral habosra verjük, majd felengedjük a tejjel és felforrósítjuk állandó keverés mellett, de nem kell felforralni!
Közben a kivajazott tepsibe lerakunk egy sor kiflit, kanállal meglocsoljuk a tejjel és megszórjuk a dió egy részével, ezt kicsit összekeverjük, majd újból kifli, locsolás, darált dió, addig míg el nem fogy. A végén a maradék tejet szépen szétlocsolgatjuk rajta, majd a vajat rádaraboljuk.
Kb 40 percig sütjük, kinek milyen a sütője. Közben felverjük a tojások fehérjét és rásimítjuk a tetejére, megszórjuk cukorral és még visszatesszük egy kicsit sülni. Aki szereti, főzhet rá vanília pudingot, nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »