Diós guba recept
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 8 kifli
- 8 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 dkg margarin vagy vaj
- 15-20 dkg darált dió
- 6 dkg cukor
- kevés fahéj (annak aki szereti)
Elkészítése:
A kifliket felszeleteljük kb 1 cm-es karikákra. A darált diót egy tálban összekeverjük 6 dkg cukorral és egy kis fahéjjal. A tojások sárgáját beleütjük egy lábasba, 8 dkg cukorral és a 2 cs vaníliás cukorral habosra verjük, majd felengedjük a tejjel és felforrósítjuk állandó keverés mellett, de nem kell felforralni!
Közben a kivajazott tepsibe lerakunk egy sor kiflit, kanállal meglocsoljuk a tejjel és megszórjuk a dió egy részével, ezt kicsit összekeverjük, majd újból kifli, locsolás, darált dió, addig míg el nem fogy. A végén a maradék tejet szépen szétlocsolgatjuk rajta, majd a vajat rádaraboljuk.
Kb 40 percig sütjük, kinek milyen a sütője. Közben felverjük a tojások fehérjét és rásimítjuk a tetejére, megszórjuk cukorral és még visszatesszük egy kicsit sülni. Aki szereti, főzhet rá vanília pudingot, nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

