Csíkos süti recept

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
Tésztánként:
- 2 dl tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk szódapor
- 5 ek liszt
- 5 ek édesítőpor vagy cukor
- mivel három féle lapot sütünk ezért: 5 ek darált mák, 5 ek darált dió és 3 ek kakaópor
Krém:
- 1 l tej
- 8 ek búzadara
- 20 dkg margarin
- 2 kk vanília aroma
- ízlés szerint cukorpótló vagy porcukor
Elkészítése:
Az első laphoz összekeverjük a tejfölt, tojást, szódaport, lisztet és az édesítőt a mákkal. Sütőpapírral kibélelt 25×35-ös tepsiben kisütjük. A másik lappal ugyan így járunk el, csak abba diót és a harmadik laphoz pedig kakaóport adunk. Mind a három lapot kisütjük. A lapokat a következő krémmel töltjük meg. A búzadarát felfőzzük a tejjel, sűrűre és kihűtjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a porcukorral vagy édesítővel kikevert margarint és a vanília aromát.Megtöltjük a lapokat és egy keveset hagyunk a krémből a sütemény tetejére is. Felszeletelve mindegyik lap másmilyen színű. Mutatós és finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »