Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-cseresznyés krémes recept

Mákos-cseresznyés krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g leveles tészta
    • 2 üveg cseresznyebefőtt
    • 100 g darált mák
    • 8 ek búzadara
    • 2 csomag tejszínhabpótló por
    • 300 ml tej
    • 3 ek xilit
    • porcukor

    Elkészítése:

    A leveles tésztát kettévágjuk, és kisodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd az egyik lapot felkockázzuk.

    Töltelék készítése:

    A cseresznyét leszűrjük, és a levében elkeverjük a darált mákot. Egy keveset forraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, és állandó keverés közben lassú tűzön megfőzzük. A lecsepegtetett és kimagozott cseresznyét hozzákeverjük a töltelékhez. Ha a töltelék már langyos, az alsó lapra simítjuk.

    A tejszín készítése:

    A tejet és a tejszínhabpótló port nagy fokozaton felverjük, és a kihűlt töltelékre kenjük. A kockákra vágott másik lappal kirakjuk a süti tetejét. Hűtőbe rakjuk pár órára, tálalás előtt megszórjuk porcukorral, majd felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá