Mákos-cseresznyés krémes recept

Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
- 2 üveg cseresznyebefőtt
- 100 g darált mák
- 8 ek búzadara
- 2 csomag tejszínhabpótló por
- 300 ml tej
- 3 ek xilit
- porcukor
Elkészítése:
A leveles tésztát kettévágjuk, és kisodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd az egyik lapot felkockázzuk.
Töltelék készítése:
A cseresznyét leszűrjük, és a levében elkeverjük a darált mákot. Egy keveset forraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, és állandó keverés közben lassú tűzön megfőzzük. A lecsepegtetett és kimagozott cseresznyét hozzákeverjük a töltelékhez. Ha a töltelék már langyos, az alsó lapra simítjuk.
A tejszín készítése:
A tejet és a tejszínhabpótló port nagy fokozaton felverjük, és a kihűlt töltelékre kenjük. A kockákra vágott másik lappal kirakjuk a süti tetejét. Hűtőbe rakjuk pár órára, tálalás előtt megszórjuk porcukorral, majd felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »