Mákos-cseresznyés krémes recept

Hozzávalók:
- 500 g leveles tészta
- 2 üveg cseresznyebefőtt
- 100 g darált mák
- 8 ek búzadara
- 2 csomag tejszínhabpótló por
- 300 ml tej
- 3 ek xilit
- porcukor
Elkészítése:
A leveles tésztát kettévágjuk, és kisodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd az egyik lapot felkockázzuk.
Töltelék készítése:
A cseresznyét leszűrjük, és a levében elkeverjük a darált mákot. Egy keveset forraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, és állandó keverés közben lassú tűzön megfőzzük. A lecsepegtetett és kimagozott cseresznyét hozzákeverjük a töltelékhez. Ha a töltelék már langyos, az alsó lapra simítjuk.
A tejszín készítése:
A tejet és a tejszínhabpótló port nagy fokozaton felverjük, és a kihűlt töltelékre kenjük. A kockákra vágott másik lappal kirakjuk a süti tetejét. Hűtőbe rakjuk pár órára, tálalás előtt megszórjuk porcukorral, majd felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »