Mákos-almás pite recept

Hozzávalók:
- 200 g darált mák
- 50 g kókuszreszelék
- 1 tk sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 banán
- 2 ek olívaolaj
- 1 alma
- 100 ml édesítőszer (xilit)
- 50 g mazsola
- 50 g aszalt szilva
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 citromhéj
- 1 tk vanília aroma
- 100 ml víz
Elkészítése:
A mákot összekeverjük a kókuszreszelékkel, az édesítővel, a tojásokkal, a fahéjjal, olívaolajjal, citromhéjjal, vanília aromával és a vízzel.
A banánt és az almát meghámozzuk, lereszeljük, és szintén beleforgatjuk a masszába, a mazsolát és az apróra vágott aszalt szilvát is hozzáadjuk.
A végén beletesszük a sütőport. A jól eldolgozott masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Tipp:
Megsüthetjük mikróban is (750W), kb. 15 perc alatt a legegyszerűbb felmelegítéses programon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »