Mákos-almás pite recept

Hozzávalók:
- 200 g darált mák
- 50 g kókuszreszelék
- 1 tk sütőpor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 banán
- 2 ek olívaolaj
- 1 alma
- 100 ml édesítőszer (xilit)
- 50 g mazsola
- 50 g aszalt szilva
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 citromhéj
- 1 tk vanília aroma
- 100 ml víz
Elkészítése:
A mákot összekeverjük a kókuszreszelékkel, az édesítővel, a tojásokkal, a fahéjjal, olívaolajjal, citromhéjjal, vanília aromával és a vízzel.
A banánt és az almát meghámozzuk, lereszeljük, és szintén beleforgatjuk a masszába, a mazsolát és az apróra vágott aszalt szilvát is hozzáadjuk.
A végén beletesszük a sütőport. A jól eldolgozott masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Tipp:
Megsüthetjük mikróban is (750W), kb. 15 perc alatt a legegyszerűbb felmelegítéses programon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »