Máglyarakás maradék bejgliből recept

Hozzávalók:
- maradék bejgli (lehet többféle is)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg margarin + a tepsi kikenéshez
- 3 ek cukor
- 0,5 liter tej
- 2 alma
- 5 dkg mazsola
- 1 ek baracklekvár
Elkészítése:
Egy tepsit kikenek margarinnal és kimorzsázom.
Egy tálban 4 tojás sárgájához hozzákeverek 3 ek cukrot, 5 dkg olvasztott margarint (lassan,állandóan keverve,különben kicsapódik) és fél liter langyos tejet. A bejglit vékonyra felszelem,egy pillanatra belemártom a tejes-tojásos keverékbe és sorba rakom a tepsibe.
Ha betelt egy sor,megszórom áztatott mazsolával,így jön rá a következő sor (érdemes mély tepsiben vagy jénaiban csinálni,főleg ha sok a bejgli.) Ha a bejgli elfogyott,befedem almaszeletekkel a sütit.
Így teszem előmelegített kb. 200 fokos sütőbe. Míg sül,a 4 tojásfehérjét kemény habbá verem,a végén egy kanál baracklekvárral is összekeverem. Kb. 15 perc múlva kiveszem a tepsit (az alma bebarnul,akkor jó) és a süti tetejére kenem a fehérjehabot.
Újabb 5-10 perc alatt a hab is szépen megpirul. Nagyon finom!!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »