Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás maradék bejgliből recept

Máglyarakás maradék bejgliből
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • maradék bejgli (lehet többféle is)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg margarin + a tepsi kikenéshez
    • 3 ek cukor
    • 0,5 liter tej
    • 2 alma
    • 5 dkg mazsola
    • 1 ek baracklekvár

    Elkészítése:

    Egy tepsit kikenek margarinnal és kimorzsázom.

    Egy tálban 4 tojás sárgájához hozzákeverek 3 ek cukrot, 5 dkg olvasztott margarint (lassan,állandóan keverve,különben kicsapódik) és fél liter langyos tejet. A bejglit vékonyra felszelem,egy pillanatra belemártom a tejes-tojásos keverékbe és sorba rakom a tepsibe.

    Ha betelt egy sor,megszórom áztatott mazsolával,így jön rá a következő sor (érdemes mély tepsiben vagy jénaiban csinálni,főleg ha sok a bejgli.) Ha a bejgli elfogyott,befedem almaszeletekkel a sütit.

    Így teszem előmelegített kb. 200 fokos sütőbe. Míg sül,a 4 tojásfehérjét kemény habbá verem,a végén egy kanál baracklekvárral is összekeverem. Kb. 15 perc múlva kiveszem a tepsit (az alma bebarnul,akkor jó) és a süti tetejére kenem a fehérjehabot.

    Újabb 5-10 perc alatt a hab is szépen megpirul. Nagyon finom!!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá