Máglyarakás recept
Hozzávalók:
- 10 kifli
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 liter tej
- 20 dkg cukor, 1-2 vaníliás cukor
- 6 dkg olvasztott vaj, vagy margarin
- 15-20 dkg darált dió (el is hagyható)
- 10 dkg mazsola
- 1/2 kg alma (lehet több is)
- 3 evőkanál baracklekvár
- 1/2 dl rum, vagy rumaroma kicsi vízzel hígítva
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk a rumba, vagy a rumaromás vízbe. Kifliket felszeleteljük karikára. Tojások sárgáját a cukrokkal, olvasztott vajjal habosra keverjük, és felengedjük a tejjel, jól elkeverjük, és ráöntjük a kifli karikákra, majd hagyjuk egy kicsit, hogy jól átázzanak.
Ezt követően egy nagyobb, és mélyebb tepsit kivajazunk, majd rétegenként beletesszük a kiflit, mazsolát, darált diót, és így tovább, míg el nem fogy. A tetejére szórjuk a felszeletelt almát, majd meg lehet szórni őrölt fahéjjal, és kb. 30-35 percig sütjük, 180 C-on! Utána kivesszük, és a kemény habbá vert tojások fehérjét, amiben óvatosan elkevertük a 3 kanál lekvárt, rásimítjuk, és még visszatesszük a sütőbe, míg a hab is megpirul rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

