Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Máglyarakás recept

Máglyarakás
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 10 db kifli
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dl tej
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg mazsola
    • 5 dkg darált dió
    • 2-3 evőkanál baracklekvár a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁShabhoz
    • fél kg alma
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 evőkanál rum vagy rumaroma

    Elkészítése:
    A kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, négy evőkanál cukrot, reszelt citromhéjat, a rumot. A karikára vágott kiflit tálba tesszük, ráöntjük a tojás sárgás, rumos tejet és 15 percig áztatjuk. Ezalatt egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, morzsával megszórjuk. A megáztatott kifliket elkeverjük a mazsolával, darált dióval, és a kikent edénybe simítjuk. Az almát lereszeljük és fahéjas cukorral elkeverve, egyenletesen a tésztára helyezzük. Középforró sütőben kb 40 percig sütjük. Ez idő alatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, 2-3 kanál cukorral és baracklekvárral jól elkeverve, a már megsült almára kenjük. Mérsékelten meleg sütőben lassan sütjük míg a hab szép barnás rózsaszín nem lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá