Máglyarakás recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Elkészítése:
A kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, négy evőkanál cukrot, reszelt citromhéjat, a rumot. A karikára vágott kiflit tálba tesszük, ráöntjük a tojás sárgás, rumos tejet és 15 percig áztatjuk. Ezalatt egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, morzsával megszórjuk. A megáztatott kifliket elkeverjük a mazsolával, darált dióval, és a kikent edénybe simítjuk. Az almát lereszeljük és fahéjas cukorral elkeverve, egyenletesen a tésztára helyezzük. Középforró sütőben kb 40 percig sütjük. Ez idő alatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, 2-3 kanál cukorral és baracklekvárral jól elkeverve, a már megsült almára kenjük. Mérsékelten meleg sütőben lassan sütjük míg a hab szép barnás rózsaszín nem lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.