Máglyarakás recept

Elkészítése:
A kifliket vékony karikákra vágjuk. A tejben elkeverjük a tojások sárgáját, négy evőkanál cukrot, reszelt citromhéjat, a rumot. A karikára vágott kiflit tálba tesszük, ráöntjük a tojás sárgás, rumos tejet és 15 percig áztatjuk. Ezalatt egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, morzsával megszórjuk. A megáztatott kifliket elkeverjük a mazsolával, darált dióval, és a kikent edénybe simítjuk. Az almát lereszeljük és fahéjas cukorral elkeverve, egyenletesen a tésztára helyezzük. Középforró sütőben kb 40 percig sütjük. Ez idő alatt a tojásfehérjét kemény habbá verjük, 2-3 kanál cukorral és baracklekvárral jól elkeverve, a már megsült almára kenjük. Mérsékelten meleg sütőben lassan sütjük míg a hab szép barnás rózsaszín nem lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »