Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Madártej karamellel csorgatva recept

Madártej karamellel csorgatva
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,5 l tej
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 1/2 cs vaníliás pudingpor
    • mazsola
    • méz
    • 2-3 ek kristálycukor

    Elkészítése:

    A tejet melegítsük fel forráspontig a vaníliás cukorral.

    A tojások fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, majd egy kanállal kisebb halmokat tegyünk a forró tejbe. Ezután mérsékeljük a hőfokot, és 1-2 perc alatt főzzük keményre a habot (főzés közben egyszer fordítsuk át a halmocskákat). Ezután a megfőtt habot szedjük ki egy szűrőkanállal és alaposan csepegtessük le.

    A tojások sárgáját a mézzel , a vaníliaaromával, egy kevés tejjel, és a pudingporral keverjük simára. A forró tejbe tegyük bele a mazsolát, majd állandó keverés mellet csorgassuk bele a tojásos keverékét.Ezután kevergetve főzzük pár percig, hogy kissé besűrűsödjön.

    Egy tálba tegyük bele az alaposan lecsepegtetett habot, majd óvatosan öntsük rá a készre főzött szószt.

    A kristálycukrot tegyük bele egy edénybe, majd állandó keverés mellett karamellizáljuk meg.

    Tálalás előtt a madártejet szedjük kelyhekbe, vagy kisebb tálkákba, majd csorgassuk rá a frissen karamellizát cukrot, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá