Macaron recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 75 g őrölt mandula
- 110 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 50 g cukor
- reszelt citromhéj
- 2 csepp ételfesték (ízlés szerint)
Töltelék:
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
Szitáljuk a mandulát és a porcukrot egy tálba. A fehérjéket verjük habbá, fokozatosan hozzáadva a cukrot, majd forgassuk bele óvatosan a citromhéjat és az ételfestéket (amilyen színűt szeretnénk).
A tojáshabba óvatosan beleforgatjuk a mandulát, harmadolva. Beleforgatjuk a mandula harmadát, elkeverjük óvatosan, újabb adag mandula, újabb keverés, majd a maradék mandula. Vigyázzunk arra, hogy a masszát ne keverjük túl. Ha homogén, eltűnik a mandula a habban, akkor ne keverjük tovább!
A masszát belekanalazzuk egy nylon zacskóba vagy habzsákba, aminek a végére egy kis lyukat vágunk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire kis, egyforma köröket nyomunk a masszából, egyforma távolságra.
Ha kész, akkor a tepsit párszor odaütjük a pulthoz, hogy ne maradjon levegő a tésztában. 45 percig hagyjuk szobahőmérsékleten állni (akkor lehet sütni, ha ujjal megérintve nem ragad már a kezünkhöz a massza).
A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd 5 percig sütjük a macaronokat. Visszavesszük 130 fokra a hőmérsékletet 5 perc után, majd további 5 percig sütjük.
Ha kihűlt, leválasztjuk a macaronokat a sütőpapírról és 2-2-őt összeragasztunk lekvárral.
Tipp:
Ha egy éjszakán keresztül pihentetjük szobahőmérsékleten a macaronokat, akkor is látványos és finom süteményt készíthetünk, csak hamar elfogy.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »