Lisztmentes tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek nyírfacukor
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csomag pudingpor (vaníliás)
- nyírfacukor ízlés szerint
- 400 ml sovány tej
- lekvár (cukormentes)
- 1 darab banán
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját kikeverjük a kakaóporral és az nyírfacukorral, majd a kettőt óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben 160 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Lisztezett konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk és konyharuhástul még forrón feltekerjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a 400 ml tejben és a nyírfacukorral megfőzzük a pudingot és kihűtjük. Ha kihűlt a piskóta, megkenjük lekvárral, banánt szeletelünk rá és rásimítjuk a pudingot. Feltekerjük majd pár órára hideg helyre tesszük. Felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
A banánt tehetjük a tekercs szélére és feltekerjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »