Lisztmentes tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek nyírfacukor
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csomag pudingpor (vaníliás)
- nyírfacukor ízlés szerint
- 400 ml sovány tej
- lekvár (cukormentes)
- 1 darab banán
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját kikeverjük a kakaóporral és az nyírfacukorral, majd a kettőt óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben 160 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Lisztezett konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk és konyharuhástul még forrón feltekerjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a 400 ml tejben és a nyírfacukorral megfőzzük a pudingot és kihűtjük. Ha kihűlt a piskóta, megkenjük lekvárral, banánt szeletelünk rá és rásimítjuk a pudingot. Feltekerjük majd pár órára hideg helyre tesszük. Felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
A banánt tehetjük a tekercs szélére és feltekerjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »