Lisztmentes tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek nyírfacukor
- 2 ek holland kakaópor
- 1 csipet só
- 1 csomag pudingpor (vaníliás)
- nyírfacukor ízlés szerint
- 400 ml sovány tej
- lekvár (cukormentes)
- 1 darab banán
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját kikeverjük a kakaóporral és az nyírfacukorral, majd a kettőt óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben 160 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
Lisztezett konyharuhára borítjuk, a papírt lehúzzuk és konyharuhástul még forrón feltekerjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a 400 ml tejben és a nyírfacukorral megfőzzük a pudingot és kihűtjük. Ha kihűlt a piskóta, megkenjük lekvárral, banánt szeletelünk rá és rásimítjuk a pudingot. Feltekerjük majd pár órára hideg helyre tesszük. Felszeletelve tálaljuk.
Tipp:
A banánt tehetjük a tekercs szélére és feltekerjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »