Linzerkarika recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 24 dkg vaj
- 16 dkg cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 db citrom leve,és reszelt héja
- 1 csipetnyi só
- 1 üveg lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk , hozzágyúrjuk a tojássárgát, cukrot, citromlevet, és a reszelt héjat és a csipet sót. Ha a tészta kemény, tegyünk hozzá még egy tojássárgáját. Kicsit pihentetjük, majd vékonyra nyújtjuk. Kiszúrjuk a formákkal egy teli egy lyukas. Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé tesszük és világosra sütjük.Amikor már nem forró elkezdjük összeragasztani őket. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Összeragasztás nélkül sokáig eláll jó kis vendégváró süti.
Ez az adag összeragasztva, kb. 40db.
Tipp:
Ki milyen lekvárral szereti én szamócadzsemmel szoktam készíteni- Ízlés dolga. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »